През втория си мандат кметът на столичния район Слатина Георги Илиев очаква

...
През втория си мандат кметът на столичния район Слатина Георги Илиев очаква
Коментари Харесай

В район Слатина се строят 5 метростанции от трасето на новия лъч

През втория си мандат кметът на столичния регион " Слатина " Георги Илиев очаква да се довърши стартираният метролъч, да бъдат построени нови детски градини (има обезпечени терени), баскетболна зала, поликлиника, учебно заведение, мостове.

" Опитваме се да облекчаваме оптимално проходимостта към строящото се метро. В момента най-голяма част от трасето по Гео Милев е затворено. В регион Слатина ще са 5 от 6-те нови метростанции на новия лъч. По проект ще се строи 47 месеца, само че се надявам да завърши по-бързо ", сподели Илиев, обикаляйки в колата на БНР-Радио София.

" За тази спирка настоявах навесът да се изтегли с два метра по-навътре. Дребен подробност, само че със значение за майките с колички, да вземем за пример, на които няма да се постанова да „ тормозят “ чакащите транспорт жители, а ще минават умерено ", изясни районният кмет. Снимка: ФБ/Георги Илиев

По думите му  " Николай Коперник " е най-добре направената улица в цяла София за предишния мандат. Като видят нова инфраструктура, хората не смеят да нарушават разпоредбите и да паркират върху тротоарите.

Чудесният парк " Гео Милев "  можеше да е 3 пъти по-голям, само че има доста частни терени, които не могат да бъдат отчуждени.

Има отпуснати от страната (от МОН) 3 млн. лв. за създаване на нов корпус към постройката, в която са 148-о и 157-о учебно заведение. Мисли се за разширения на съществуващи детски градини.

" Винаги съм бил За зони за паркиране (синя или зелена), само че това вземат решение жителите – след допитване. С ЦГМ (Центъра за градска мобилност) работим за уголемение. След отчет 30% от приходите на въведената зона в кв. " Яворов " се реинвестират в региона. В момента едвам 2,3% от проходите от локалните налози и такси идват в районната община, а обикновено е този % да е 20. Иска ни се да не влагаме на парче, да свързваме актуализирани улици и тротоари, добави Георги Илиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР